Kartoffelkage
Ingredienser:
8 personer
400 g kogte mosede/groft revne kartofler (bedst fra Venø)
4 æggeblommer
4 æggehvider
Revet skal og saft af 1 appelsin
350 g sukker
100 g groft hakkede mandler
100 g chokolade til overtræk
Fremgangsmåde:
Æggeblommer, sukker, appelsinskal og appelsinsaft piskes godt sammen.
Kartoflerne piskes sammen med æggeblommemassen og mandlerne vendes i bagefter. Massen skal være jævn og uden store kartoffelklumper.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i æggeblomme-kartoffel-massen.
En stor tærteform (25 cm i diameter) smøres og drysses med hvedemel.
Dejen hældes i tærteformen og bages i ovnen i ca. 50 min. ved 200 grader.
Smelt forsigtigt chokoladen og pensl kagen mens den endnu er varm.
Tip: Kan serveres varm som dessert med flødeskum eller is